Inloggen / Registreren

ACBSBeNeLogometschaduw4

Maarten van Garderen

Maarten van Garderen
 1. Wat is je naam, functie en werkplek?
  Mijn naam is Maarten van Garderen. Ik werk als psycholoog binnen de Basis GGZ en ik heb sinds een aantal maanden mijn eigen onderneming (www.psycholoogmaarten.nl). Zo’n vier jaar geleden ben ik gegrepen door ACT en sinds die tijd ben ik voortdurend op zoek naar verdere verdieping.
 2. Welke ervaring rondom ACT heeft je het meest geraakt en waarom?
  Wat mij tot op de dag van vandaag raakt is de diep menselijke kant van ACT. Psychisch lijden is een gedeelde menselijke conditie. Met andere woorden: ik zit in hetzelfde schuitje als mijn cliënten. Het helpt mij om de ander in zijn geheel te zien en niet te reduceren tot de inhoud waarmee hij of zij worstelt.
 3. Als je ACT in 1 zin zou moeten omschrijven, hoe zou je dat doen?
  ACT biedt mensen de mogelijkheid om buiten hun verhaal om keuzes te maken die bijdragen aan een betekenisvol leven.
 4. Wat is je favoriete metafoor/oefening, hoe zet je deze in?
  Het mooiste vind ik wanneer er in de interactie met de ander een maatwerk metafoor of analogie ontstaat. Van de bekende ACT metaforen is ‘De man/vrouw in de kuil’ mijn favoriet. Ik zet deze vooral in rondom het proces van creatieve hopeloosheid. Een metafoor met veel lagen. Ik vind de milde aandacht voor de historische context van het (controle)gedrag heel bruikbaar. Er gaat ontschuldiging vanuit: ‘Het kan zijn dat wat je doet nu niet meer voor je werkt, maar je hebt het nodig gehad’.

Eerstvolgende verenigingsevenementen:

0
0
Winkelwagen
De winkelwagen is leegTerugkeren naar de website
Apply Coupon